Guide til 2 stegs polering

Her viser vi enkel fremgangsmåte ved to-stegs polering med roterende og dual action maskin. Grov ripefjerning gjøres raskt og effektivt med roterende, kjørespor fjernes med dual action.

 • Steg 1 - Produkter

  Produkter som brukes i video:

 • Steg 2 - Ripefjerning/rubbing

  Vi starter med å prime rubbingputen med CG Pad Conditioner. Fordelen med priming er at vi unngår å kjøre rubbingen «tørr» like raskt. Vi bruker Scholl Concepts S3 Gold og Scholl Concepts Spiderpad sort/hvit på Flex PE 14-2 150.

  Påfør rubbing og spre den jevnt på puten. Start på lav hastighet og jobb rolig og kontrollert før du øker hastigheten. Best effekt fåes på mellom 1400-1700 rpm. Jobb med rubbingen til den bryter seg ned og du får en fin oljefilm som er enkel å tørke av.

 • Steg 3 - Finpolering

  Her bytter vi maskin og går over til Rupes LHR15. Denne dual action maskinen har 15mm utkast og gjør det så og si umulig å lage hologrammer. Finpolishen vi bruker er Scholl Concepts S30+ og puten er Scholl Concepts Poleringspute Orange.

  Ta polish på puten, start på lav hastighet og spre polishen jevnt utover området du skal jobbe på. Øk hastigheten på maskinen, jobb jevnt og rolig til polishen har brutt seg ned. Også her skal det til slutt kun være en fin oljefilm som ligger på overflaten. Tørk av og kontroller, gjerne med en lampe, om alle kjørespor er fjernet. Husk også kontrollspray!

 • Ekspert-tips:

  De aller fleste poleringsmidler inneholder oljer for å «smøre» under polering. Disse oljene kan skjule mikroswirls samt hindre voks/forseglinger i å feste seg. Raskest fjerner du disse med Scholl Concepts CF02 Finish Control Spray.

Scandic Shine ble etablert i 2008 og ble da en av de første seriøse nettbutikkene for bilpleiemidler i Norge. Siden oppstarten har Scandic Shine bidratt til å sette en ny standard innen profesjonell bilpleie samt øke interessen for dette blant folk flest.