Scholl Concepts S2 Black

Dypere riper har som regel blitt fjernet med veldig grove rubbinger/lakkrenser, som både støver og etterlater kraftige kjørespor. Med Scholl Concepts S2 Black Signature Series er dette kapittelet over! Her er en grov rubbing som enkelt fjerner spor etter P1500 våtslip, men som samtidig avslutter med høyglans. Vi jobber i denne videoen på en nyere VW Golf som er kjent for hard klarlakk.

Scholl Concepts S2 Black kan brukes både med oscillerende og roterende maskin.

Se under for stegvis guide og produkt-tips.

 • Steg 1

  Steg 1 - Produkter

  Produkter som brukes i video:

 • Steg 2

  Steg 2 - Oppstart

  Påfør en liten mengde S2 Black på rubbing-puten og spre dette jevnt utover. Start på lav hastighet og fordel polishen utover et område tilsvarende ca. 60×60 cm. Jobb uten å legge nevneverdig press på maskinen, vekten av hånda er som regel nok. Styr maskinen rolig og kontrollert fra side til side med ca. 50% overlapping.

 • Ekspert-tips:

  Less is more! Også ved rubbing er det viktig å bruke riktig mengde polish. Det eneste man oppnår ved å bruke mye middel er å tette cellene i poleringsputen, klumping av polish og en vesentlig dårligere effekt. Ved førstegangs påføring på en ny pad bruk ca. 6-8 ertestore dråper. For hver påføring etter dette trengs sjelden mer enn 4-5 dråper. Bruk også en pad-børste jevnlig for å fjerne oppbrukt polish.

 • Steg 3

  Steg 3 - Lakkrens

  Øk hastigheten på maskinen. Med en roterende maskin får du best effekt mellom 1400-1700 rpm. Jobb uten spesielt press, styr maskinen rolig og kontrollert fra side til side med ca. 50% overlapping.

  På en Dual Action maskin setter du hastigheten på 4-5. Det sjelden nødvendig å kjøre Dual Action maskiner på maks hastighet, som regel oppnår man kun å kjøre maskin og puter varme, ikke et bedre eller raskere kutt. Jobb med lite press og styr maskinen rolig og kontrollert fra side til side med ca. 50% overlapping.

  Når du har kjørt hele feltet 1 gang, har du kjørt det vi kaller et «pass». Som regel trenger man minst 6 pass før rubbingen har brutt seg maksimalt ned.

 • Steg 4

  Steg 4 - Kontroll

  Etter siste pass tørkes rubbingen av med en mikrofiberklut for å kontrollere resultatet. Her bør det brukes en kontrollspray samtidig. Oljene i poleringsmidler kan skjule kjørespor og mikro-swirls som ellers ikke er synlige, dette tyder da på at middelet ikke har brutt seg maksimalt ned, og man burde kanskje ha kjørt 2-3 pass ekstra. Er resultatet tilfredsstillende går vi videre til neste felt. Ta for deg et område i omtrent samme størrelse og gjenta prosessen. Overlapp det nye og det gamle feltet med ca. 15 cm.

 • Steg 5

  Steg 5 - Finpolering

  Scholl Concepts S2 Black Signature Series bryter seg så godt ned at det på enkelte harde klarlakker kun er nødvendig med ett steg. Dersom du har antydninger til kjørespor i lakken fjerner du disse veldig enkelt med en rask finpolerings-runde. Etter Scholl S2 kan du enten kjøre Scholl Concepts S20 Black eller Scholl Concepts S30+. Begge disse fjerner, i kombinasjon med Scholl Concepts Poleringspute, siste lille spor av hologrammer raskt, effektivt og meget enkelt.

 • Ekspert-tips:

  En tommelfingerregel (for effektive produkter som Scholl) sier at man sjelden trenger å bruke mer enn 20-30% av tiden man brukte på lakkrens til finpolering. Dersom du brukte 6 timer på lakkrens og ripefjerning vil det si at finpolering bør være unnagjort på 1-2 timer.

Scandic Shine ble etablert i 2008 og ble da en av de første seriøse nettbutikkene for bilpleiemidler i Norge. Siden oppstarten har Scandic Shine bidratt til å sette en ny standard innen profesjonell bilpleie samt øke interessen for dette blant folk flest.