Hvordan vaske dekk og felger riktig

I denne videoen går vi gjennom hvordan du best vedlikeholder dine felger og dekk. Produktene vist i denne filmen kan kjøpes ved å trykke på kjøpsknappen under hvert steg. Ved spørsmål er det bare å kontakte oss direkte på telefon eller via sosiale medier.

 • Steg 1

  Steg 1 - Produkter

  Produkter brukt i video:

 • Steg 2

  Steg 2 - Påføring

  Scholl Concepts Rim7 er gel-basert og vil henge godt på felgen din. Ved veldig skitten felg anbefaler vi å påføre i flere omganger fremfor å ha på mye produkt 1 gang samt bruke en børste.
  – Spray Rim7 over hele felgen.
  – Sørg for å påføre i alle kriker og kroker.
  – Om mulig, spray også innsiden av felgen. Dette vil dra opp helhetsinntrykket vesentlig samt lette rengjøringen når du legger om til sommer-/vinterdekk.

 • Steg 3

  Steg 3 - Virketid

  La Scholl Concepts Rim7 virke på felg i 5-7 minutter.
  I denne perioden vil den skifte farge fra rosa til mørk lilla. Rim7 inneholder både metallpartikkelfjerner og såpe, og vil på den måten fjerne både bremsestøv og skitt .

 • Ekspert-tips:

  Scholl Concepts Rim7 kan også brukes som metallpartikkelfjerner på lakk. Spray på, la den virke, og spyl av.

 • Steg 4

  Steg 4 - Avfetting

  Hvis dekk og felg er ekstra skitne anbefaler vi at du bruker en god avfetting for å fjerne asfalt og tjære. I dette tilfellet bruker vi Chemical Guys Orange Degreaser blandet i en Kwazar Mercury 360 Pro + Double-Action 1L flaske. Husk at Orange Degreaser skal blandes ut. Minimum 1:10.
  – Spray lett over området du ønsker å behandle.
  – La produktet virke i 5-7 minutter.

 • Steg 5

  Steg 5 - Dekkbørste

  Ikke glem dekksidene! Bremsestøv og skitt fester seg også på gummi og gjør dekksidene brune. Bruk en dekkbørste for å løsne skitt, og for å få best mulig resultat av en eventuell dekkfornyer.

 • Steg 6

  Steg 6 - Avspyling

  Spyl av med mye vann. Husk å kom inn fra alle vinkler slik at du får bort mest mulig skitt.

 • Ekspert-tips:

  Se også vår guide for hvordan du legger beskyttelse på felgene slik at de blir enklere å rengjøre.

Scandic Shine ble etablert i 2008 og ble da en av de første seriøse nettbutikkene for bilpleiemidler i Norge. Siden oppstarten har Scandic Shine bidratt til å sette en ny standard innen profesjonell bilpleie samt øke interessen for dette blant folk flest.