Se hvordan du vasker bilen for å unngå riper

Alle vil unngå at bilen skal bli ripete under vask, det er dessverre en stor sjanse at dette skjer, ved feil vaskemetode.

Vi har laget en film, der vi forklarer og viser hvordan man kan unngå akkurat dette, på en enkel måte. Alle produktene vi viser i denne filmen, er med i denne pakken. Dermed har du alt for å vaske din egen bil på korrekt måte. Man trenger ikke en hel mengde med produkter, men noen viktige produkter trenger man. Alle bør ha en god vaskebøtte, bilsåpe, vaskehanske og en skikkelig tørkehåndkle.

Har du polert bilen din for å oppnå helt ripefri overflate, så er det helt klart viktig å holde lakken så fin som mulig. Da er disse produktene veien å gå for å holde bilen fin og strøken. Man vil også beholde beskyttelsen man har lagt på lakken, som f eks en voks. Da er det viktig å bruke riktig vaskemåte og produkter.

 

 • Steg 1 - Produkter:

  Vi anbefaler følgende produkter i denne videoen.
  Alle produktene ligger også samlet i YouTube Ultimate Vaskepakke.

 • Steg 2 - Påfør felgrens

  Det første vi gjør er å påføre en felgrens på felgene. Dette gjør vi først slik at felgrensen får lengre virketid, samt at den får utnytte av skummet vi legger på senere.

  Vi anbefaler WAXD Oblique V2 Acid Wheel Cleaner 500ml til dette formålet.

  Spray på tørre, avkjølte felger. Dette er viktig slik at felgrensen får skikkelig heft på felgene. La produktet virke i 3-5 minutter (ikke lengre da dette er en syrebassert felgrens. Følg med underveis.

 • Steg 3 - Forbered skumkanon

  Neste steg er å finne frem skumkanonen. Fyll i såpen/forvasken du ønsker og påfør over hele kjøretøyet. Husk å følg anvisningen til produktet for best resultat.

  Vi anbefaler WAXD Perfect Prewash 5L i din skumkanon.

  Blandes ut til ønsket styrke, 2-8%, avhengig av hvor forurenset kjøretøyet er. Lett skitten bil, behandlet med voks eller forsegling: 1-3%. Middels skitten bil, ikke behandlet: 5-7%. Skitten bil, ikke behandlet: 7-8%.

  La Perfect virke på lakken i 3-5 minutter før du spyler av.

  Det anbefales å bruke en egen petroleum basert avfetting for fjerning av asfaltflekker. Hvis du har dette på bilen anbefaler vi at dette påføres før skum. Her anbefaler vi WAXD Strike Tarmac Remover 5L som gjør jobben både på tørr og våt bil.

 • Steg 4 - Spyl av felgrens og forvask

  Etter at felgrens og forvask har fått jobbet lenge nok spyler du av med egnet høytrykkspyler. Her er det viktig å få bort det meste av såpe og urenheter før vi går over i neste steg.

  Vi anbefaler høytrykkspyler fremfor hageslange for å få nok kraft til å få bort urenhetene før bøttevask. Har du ikke høytrykkspyler tilgjengelig anbefaler vi at du bruker litt mer tid på selve avspylingen for å være sikker på at alle områder er tatt.

 • Steg 5 - Tid for bøttevask

  Vi kommer ikke utenom det å vaske bilen for hånd. Denne gangen bruker vi metoden med to bøtter for å sikre at minst mulig urenheter blir med tilbake på lakken under vask.

  1. Finn frem to bøtter med Chemical Guys Cyclone Dirt Trap.
  2. Fyll begge to med varmt vann,
  3. Tilsett såpe i den ene bøtten, den andre skal kun ha rent vann. Vi anbefaler WAXD Superior Soap 500ml i bøtten for god gli og renseeffekt.
  4. Bruk høytrykkspyleren i bøtten med såpe for å blande såpen godt inn i vannet.

  Du er da klar for selve vasken. Finn frem vaskehansken og dypp denne godt ned i vannet med såpe. Vi anbefaler WAXD Chenille Vaskehanske, men du kan bruke en hvilken som helst premium mikrofiber eller ullhanske til dette.

  Begynn fra toppen av bilen av bilen og vask ett panel om gangen. Vi begynner på topp rundt hele bilen for at vi ikke skal dra med eventuell skitt fra nedre paneler opp til resten av bilen for å lage vaskeriper.

  Dypp hansken ned i det rene vannet etter at du har vasket et panel. Husk å dra den godt langs Dirt Trap som ligger som en fin rist i bunnen av bøtten. Dette gjør at skitten løsner og legger seg i bunnen av bøtten. Ta så vaskehansken ned i bøtten med såpe og gjennta til hele bilen er vasket.

 • Steg 6 - Avspyling

  Da er det tid for avspyling nr 2. Vær nøye når du går over bilen og ta godt der såpen kan samle seg, slik som i speil og i mellomrom mellom paneler. Hvis du spyler godt vil du også unngå at såperester renner nedover lakken og tørker inn etter at du har tørket den.

 • Steg 7 - Tørking

  Tørking er like viktig som vask. Her bruker vi WAXD Miracle Dryer sammen med WAXD Luster for å gi en ekstra glans etter tørk.

  1. Spray WAXD Luster lett over panelet du ønsker å tørke.
  2. Tørk området med egnet mikrofiber i rette bevegelser. Dette gjør at du minimerer sjansen for å ripe lakken underveis.
 • Ekspert-tips:

  Visste du at vi premierer en heldig vinner hver måned som tagger #scandicshine på Instagram hvor våre produkter brukes? Bruk taggen i dag og vær med i trekningen!

Scandic Shine ble etablert i 2008 og ble da en av de første seriøse nettbutikkene for bilpleiemidler i Norge. Siden oppstarten har Scandic Shine bidratt til å sette en ny standard innen profesjonell bilpleie samt øke interessen for dette blant folk flest.